Pellucid

Hej alla barn nu blir det barnprogram! Titta nu vad farbror Frej... Ähhh.. Fel... Hej var rätt i alla fall.

Jag är nyss hemkommen från jobbet. Jag har varit på informationsmöte för att få veta hur verkasmeten fungerar, och också att lära känna de andra som skall jobba där i sommar.
Trevliga människor, varav en jag känner från innan, Gustav =) I alla fall, fick en liten mapp med papper och anställningsnummer. Vi skulle fylla in personinfromation och konto-uppgifter samt kontaktperson. Sedan var vi tvungna att skriva under en kvalificerad tystnadsförbilndelse, dvs tystnadsplikt. Annars medför det straffansvar eller skadeståndsansvar!
Andra papper i mappen var information omarbetsreglerna, så som tider, flextider, flextidssaldo, raster och pauser osv samt in- och utstämpling. Och ett papper från Skatteverket angående skatteavdrag osv, och det gröna intyger. Ett intyg man kan använda sig av ifall man tjänar under 17 500 kr i sommar och inte vill betala skatt på det. Jag kommer antagligen tjäna mer än så, men jag ska skicka in en begäran om skatteavdrag i alla fall. Under tiden vi fyllde i dessa fick vi fika. Kaffe och BULLAR! ;)
Vi fick också gå iväg för att ta kort till våra kommande ID-kort...
Sedan var det dags för en turvandring. Vi gick direkt till simulator-rummet. Fullt med laser-simulatorer, fick prova på dem med. De var häftiga på ett sätt, men jag måste säga att de strongt går emot min principer! Hate War. Liksom, bombing for peace is like shagging for virginity. Intressanta grejor i alla fall. De är ju trots allt bara övnings redskap :)

/Ebba,
Beteckning EOB ;)







För att citera min hjälte, Shakespeare; "honorificabilitudinitatibus". :)

Fatigue

Ärligt talat är jag så trött på det att jag dör.
I'm sick of it, sick of the way some think of me. I'm not what you think I am, and I'm not what you want me to be. I really just don't stand out and I don't fit in.
The impression I give is...
Ah hell I just hate your impression of me. Don't think of me that way.

Morrissey

Even I, as sick as I am, would never be you.  I would never be you.

Sodding loser sucker fag. You  eegit.


Eurovision 2008

Hmm låt mig se nu. "Vem jag borde heja på"-top 3. 
1 Sverige (Eftersom jag trots allt är svensk): Charlotte Perreli? Man måstre skämta om man tror att hon är bra. Hon suger. Stort. Ärligt talat, kom igen nu. En drag-queen i glitter-tub.
2 England (Eftersom jag praktiskt taget är engelsk): Andry Abarham? Nja killen kanske inte har en jättestor
 chans att vinna men jag gillar den. Lite boogie, lite disco, men det är något som fattas.
3 Irland (För det är Irland): Oh la la! Här har vi ett fiasko... Hur kunde de skicka in en kalkon? :( Lite ledsen i ögat blir man.
 
Nej, i år säger jag simpelt "Vive la France!". Otippat? Ja, eftersom Frankrikes bidrag brukar suga mer än Sveriges, men nu har de äntligen skickat någon bra; Sébastien Tellier. Och tro det eller ej, jag gillar Bosnien också. 

Vive la France, och heja Sébastien Tellier! 

Campaign for Burma

HRAC, US Campaign for Burma and Fanista.com have organized a 30-day video campaign to educate Americans and others around the world about the military regime in Burma. Their goal is to mobilize 1 million people to sign up to take action.
Just as the world came together to help free Nelson Mandela and South Africa in the 1980s, they are now organizing an effort to help Burma's imprisoned Nobel Peace Prize recipient Aung San Suu Kyi and the people of Burma.
To help build the campaign for one million people for human rights in Burma and view the voice for Burma videos, log onto the website here.

image28  image28  image28  image28  image28

Tjejer = Skit?

Inte tjejer i sig själva (det kan jag ju inte tycka eftersom jag är en själv ;P), utan det många av dem är fulla av. Jag vet inte riktigt vad det är, men ibland känns det som om en majoritet av tjejerna är med i en hemlig konspiration. Som en sekt där det gäller att följa reglerna eller dö. Reglerna är många men den som betyder mest är regeln som gäller när någon annan går står emot dem; man trycker ned den genom att snacka skit. Och plötsligt drar alla tjejer ihop sig till en klump och fryser ut utbölingen. Snackar skit bara för att man ska, formar andras åsikter om personen i fråga och är allmänt skitjobbiga. Fy tusan vad jag tycker att sådant är lågt! Släpp det bara liksom. Ärligt talat fattar jag inte vad problemet är. De som beter sig på detta sätt borde forfuckssake växa up. Bums!  


image27

Tankefrihet i Amerika

U.S.A. United States of America. Det finns många åsikter om Amerika, pro och con, lika många åsikter som det finns för- och nackdelar. Min främsta åsikt om U.S.A. är att det är ett skitland. Men det kan ju; A: Bero på att jag inte är politiskt engagerad och därför inte egentligen vet något om landet. B: Bero på hur landet framställs av resten av världen. C: Bero på att det helt enkelt stämmer.

Det är inte lönt att jag babblar på om hur U.S.A.s regering fungerar eftersom jag inte vet ett sus. Jag vet lite om presidenterna (skandalerna som presenteras i mass-media) och jag vet allt om Dick Cheney's "mordförsök" på "fågeln" Harry Whittington. Det enda jag egentligen vet om landet i fråga är det som framgår i TV (nyheter, tv-serier, talk-shows och självklart Jerry Springer) och det jag fått höra av de personer som bor där (deras vetskap kanske är den mest precisa). Det jag vet kanske inte är så adekvat, men nog att bilda sig en uppfattning av.

För att lista saker 4 jag vet;
* Det finns på tok för mycket våld i U.S.A.; när skolmassaker blir ett vardagligt faktum har det gått för långt.
* Majoriteten uppfostras till att älska sitt hemland och blir snäppet över över-patriotiska. (Ärligt talat allt "heja Amerika"- tjat går mig på nerverna)
* U.S.A.s girighet och överkonsumtion är ett faktum.
* Religionen i Amerika tar över. (Har man någonsin sett en amerikans film där de inte tackar gud för ALLT?)

Sedan har jag en hel del personliga åsikter som jag inte tänker ta upp nu. Jag tänker däremot ta upp en av de saker som drar ned min bild av amerikanerna rejält. Religion.

Missförstå mig rätt nu. Jag är för religionsfrihet, inget tvivel om saken, men var går gränsen? Vill folk tro på Gud, vill de tro på en papperskorg, så tro! Men är det inte fel att bara för att man tror på en sak att vägra möta folk halvvägs?
Jag kan inte säga att jag är särskilt religös; jag som en hel del andra tror på något men inte nödvändigtvis "Gud". Men jag bor i en stad där de flesta är troende så jag accepterar det de tror på. Men vad möts jag av? Blickar, viskningar och oförståelse. De flesta är ju egentligen helt okej, men det är de där vissa som verkligen står ut som är värst. De där som kallar sig religiösa men egentligen bara bor i en bubbla som en viss "Gud" blåst och följer bilbeln så hårt att de vägrar tänka fritt! Kan de inte tänka; vad skulle hända om Gud inte fanns, skulle jag leva mitt liv av en slump då? Kan de inte öppna ögonen och sluta se ned på de som inte sover med bibeln under kudden? De ser faktiskt ned på en, man känner det i deras blick. Vissa i alla fall. Kanske beror det på att de är så himla blint troende.

I alla fall, hela U.S.A. (enligt min åsikt) är som det troende folket i en bubbla. Vissa tror på Gud, och andra tror på Amerika. Resten av världen ser de ned på.
Nej jag är inget fan av U.S.A. Kolla bara på Jerry Springer, så fort man ser det blir man självmordsbenägen.
Och angående de religösa, jag har inget emot dem så länge de inte har något emot mig. Jag tycker bara att det är synd att leva sitt liv bakom en bok som "skyddar" en. Men det är ju bara min åsikt.

God Bless America, my ass.


Did you hear it?

Hell, how can one become so attached to this one thing?
It brings a desire that can't be soothed, yet the whole thing is simply so soothing the world stops.
At least mine does. And it's what keeps me going.
Did you hear it? Cuh-posch cuh-pisch cu-poposch ca-pisch...

I just wanted to let you know, only a few things in life can soothe my worry. One of them is ---.
Please don't belive that I ain't got it real. I should know just how I feel.







Please forgive me if I've been out of line.

Alterable?

Oh me, how would things be?! If we were all to change a little bit? 

So let me ask you this. Do you ever find yourself judging a person based upon their looks? Whether consciously or subconsciously, I think the answer to that would be yes. Yes, you do and yes, I do.
People look at people, and undeniably see them in a certain way depending on the impression they give. What would happen if our looks altered or if we simply looked differently? What would the impression be then?

To help you visualize this, imagine an old lady. I for example will envisage my "oh so vivid" teacher Lisbeth. If would help if fhe lady in question is one you think of as dull and stodgy; my teacher is indeed so. Then try imagining her a good 30-odd years younger, that would leave her about in her mid 20's. And what if she were really hot? Being timid and all, wouldn't that just be cute at that age. What would you think of her if you ran into her younger self today? If she were sexy, she wouln't be so staid no more now would she? That is, if she were young. (Kudos to subjunctive!)

Then take me. For those who know me, well they know how I look. And for those who don't, I wouln't exactly call myself a model. But what if I were? What if my legs went up to my chest; the whole of me measuring 6 feet tall. What if I were well fit, had a goregeus face with a pretty little smile and eyes that could pierce through walls; what if I truely looked like an angel? (With big knockers.) What would you think of me? I am somewhat positive even I would think of myself differently. 

I know this girl. I though about her before today; she's pretty obese. And I thought about how I like her. She's funny and cuddly and she's got this aura of positive energy surrounding her. Then I thought about what I would think of her if she lost all that weight and came to the conclusion that I would indeed think of her differently. She wouldn't be as cuddly... And she wouldn't be a living proof of that you can be big and happy. She would undoubtly change. 

And if I were in a relationship with a man. A, from my point of view, goregeous man in his mid to late twenties. Let's say,  6 feet 3 tall. Secretive eyes, darkish messy hair and a scruffy beard. A man fond of his guitar and having the accent of an Irishman... (Whoa wouldn't I be lucky! Few for a minute there I lost myself). Anyway, let's say he gained a lot of wait. And to that add a loss of hair. What would happen if he would shave and his hairless complection would reveal a hideous face. Maybe if he all of a sudden lost interest in his guitar and gave up the accent,  would I fall out of love with him? I tell you this, he wouldn't be as attractive as before and that would sadly change my impression of him.

I'm not sure what it was that I wanted to get through to you, just simply when people's looks change, your own opinion of them alters as well. I don't know what it says about us as people, juding other based upon how they look. Or maybe we all just act our looks (as we act our age) and our outside moulds our inside. Maybe we're not so far off after all.

So I guess the remainder of this philosophy adds up to one question; do we have to alter on the outside in order to change the outcome of our behavior?

Tell me what you think, please!
Cheerio......!
/Ebba


image26






Changeable matters matter only when changeable.

Loved?

I had a thought before.
Some people like each other, and that's a fact. But what about love? How do you know you love someone? You could stick around long enough to hear your boyfriend say he loves you, and then you might think you love him too? But how can you tell for sure.
Some people say it's the things you can't live without that you love, but is it really so? I, for example, loved a rabbit I once had, but when he passed I didn't die. I was upset and all, but I didn't go into a depression, let alone stop living. Does that mean I didn't love him, just simply liked him because he was a good rabbit? Domesticaded, house-broken and all.

No, what I wanna know is if there are any clues or hints to look for. Something just to let you know it's love. Seriously, how the fuck are you supposed to know?

I hear people everyday saying those three words "I love you", and I hear myself saying them as well. Even to people they and I could live without. I'm not insinuating that I go round telling people I don't like that love them, that is not the case so don't get your knickers in a twist just yet, because the people I say it to I really do indeed like.
What I'm looking for is something to just let me know for sure. What is love? You can't touch it, only feel it. But how do you know it's love you're feeling. How do you know you've passed that line, when you're no longer in the "like-zone" but stepped into the "love-zone"?

The first time I truely loved someone other than family and friends, I had an epiphiny. I kind of just knew I loved the person in question. Although that kind of love is just a different kind, isn't it?

Hell, how should I know; I am but a layman. Ermm... laywoman. Nah that just sounds odd, even though it's a word.

Let me hear your ideas.

/Ebba
xooxxoox

By the way, it's Friday! And I'm happy.
Cheers to all.




image24

Helg

I lördags mötte jag Jennifer på stationen, vi skulle åka til Gränna. Efter ett par minuter joinar oss också Charlie-boy och Francesco som alltid är i sista minuten! Efter lite oro sitter vi i alla fall på bussen. Few! Inte för att bussresan var någolunda lugn den heller... Jag säger bara.. Kaxholmen. Hahaha.
Framme i Gränna möts vi av solpojkarna Erik och Leo och sedan spelar vi (vissa) basket. Haha i värmen och med lite flåsande från... em. ja. Sen kommer Malin med bullar!!
På kvällen badade hon, Leo och Francesco, och nästan jag då de två sistnämda tog tag i mina fötter respektive händer och försökte kasta i mig haha. I alla fall, vi hade en jättekul dag och kväll och natt och morgon och dag! Innan jag åkte hem konstaterade jag att jag hade skrattat så mycket att jag hade ont i magen. Hoppas vi gör om detta snart :)

Bilder kommer snart!
"Gissa röven" med mera hahaha fråga ej, Challes idé.

Soldag

Hmm skön dag. Ett minus var att jag helt hade missat att vi hade sovmorgon, med det var chill för jag och Erik fick rida på en gung-elefant på stan. Man fick en del blickar, och många leenden och många hejsan svejsan. Christier Matsbo och lite senare en annan gubbe kom förbi och pratade lite om det fina vädret =)

Sedan två slappa letioner idag. Tyskan gick fort, vilket var skönt för det är ganska tjatigt ibland. Haha guuud vad jag låter som en tonåring, med flit såklart.

Höjdpunkten var nog picknpicken med mamma. Vi köte mat på Nyfiket, deras vegetariska lunchbuffé är super, och så cyklade vi iväg till Vätterstranden där vi slog oss ner på en filt och smaskade. Potatissallad med kikärtor, pasta- och broccoligratäng, champinjoner, keso, vitkålssallad och massa oliver var några av de saker vi satte i oss! Sedan skulle moder iväg på en grej så jag gick och kollade in stan, hittade mig ett par finfina ballerinaskor och lite annat :) Efter att mamma var klar tog vi en fika på Wienerkonditoriet, kaffe och morotskaka! Och sedan var det adjö och vi gick skilda vägar.

En klart bra dag än så länge! Hurra för solen! Inget hurra för UV-strålar!


Ebbi
xxxooo

Rapid Eye Movement

That's me in corner. That's me in the spotlight, losing my religion... Tyring to keep up with you. And I don't know if I can do it.

Every streetlight reveals a picture in reverse, still it's so much clearer.





I think you're a turd. A big lumpy turd; that's all I wanted to say.

Bye for now,
Ebbs.

Play me and I flip you off

You know... You could have given me a hand instead of a sodding finger. Oh I don't know. Just a thought you know. You could try being nice for a change. It'd do you good. And a change would do me good.

Ah great. Quorn. Brilliant. (Radiant! Tihi). Is that how it's gonna be, you eating chicken and me having quorn on the side? There's more to it, not just quorn daddy-o. If not, I'd rather not eat at all. Become all like the girl in the magazine I read today, - become all skin and bones. Ha! Now there's a change.

It kind of hurts me, to know. What I am to you, is not real. What I am to you, you do not need. What I am to you's not what you mean to me. Well I'll give you miles and miles of bloody mountains and you'll ask for the sodding sea.
I am somewhat over it by now though, it's not like just because you ditched me or whatever I'm gonna go hang myself or become a serial killer or something. (But if I were a serial killer I'd only kill Sugar Puffs, those things will kill ya). Serial=cereal. Get it?

I alla fall. Igår klippte jag gräset. Och nej det var ingen tillfällighet att jag gjorde det tidigt på morgornen. Då ni sover som mysigast... Och Ja, det var med flit jag klippte lite längre och lite högljudare just vid gäset som gränsade till er trädgård... Jag klippte gräset med er eviga, påklistrade överlägsenhet i åtanke, och på en söndag! Ha.
Tack så mycket kära grannar, ni gör min dag mer komisk i alla fall.
P.S. Några av sniglarna (Latin: Disgustus Slimeus) som jag hittade "råkades" kastas över till er trädgård...


Once upon a time I had flowers in my hair. Once upon a time I was a fool, but a happy one I guess.
Now I'm just bitter and controlled by my own self restriction. Lonely too.

-Ebba

RSS 2.0